Házirend

Minden kedves vendégünket kérjük, hogy a későbbi félreértések elkerülése végett a következőket szíveskedjenek betartani, ezek a tudnivalók az Önök zavartalan pihenését szolgálják! A szállás igénybevételével vendégeink elfogadják a házirendet, a tulajdonos jogában áll lemondani a foglalást, ha a vendégek nem tartják be azt.

1.Vendégeink a teljes házat bérlik, így egy időben egy párnak, családnak vagy baráti társaságnak adjuk ki.
2.A foglalás akkor garantált, ha a szállásdíj 30 százalékát megkaptuk előlegként. Az előleg megfizetése történhet banki átutalással, postai piros csekken vagy SZÉP kártyával. A szálláshelyet az érkezés napján 14 órától foglalhatják el, és a távozás napján 10 óráig kell elhagyni, 10 óra után plusz egy napi szállásdíj kerül felszámolásra. Az előleget 21 napon belüli lemondás vagy időpont módosítás, illetve meg nem jelenés esetén nem áll módunkban visszafizetni. A szálláshelyen csak az oda bejelentett vendégek tartózkodhatnak! Kérjük vendégeinket, ne fogadjanak látogatókat!
3.Vendégeink a házat tisztán kapják, és ottlétük alatt maguk gondoskodnak a tisztaságról. Kedves vendégeink, őrizzék meg a ház és az udvar tisztaságát, kérjük házon belül a papucs használatát!
Távozáskor a házat olyan állapotban kérjük átadni, ahogy érkezéskor átvették. Amennyiben erre nincs idő, úgy ezt háziasszonyunk térítés ellenében (4.000,- forintért) átvállalja. A hulladékot (műanyag, papír, üveg) a harangláb mellett található konténerekben, szelektíven kérjük gyűjteni!
A tűzvédelmi szabály betartása, a környék és a házak adottságai miatt különösen fontos!
A HÁZBAN DOHÁNYOZNI TILOS!
HÁZIÁLLAT NEM HOZHATÓ!
Fűtési szezonban:
A nappaliban a vízteres kandallót áramszünet esetén használni TILOS!
Az egész ház fűthető vele, nem emelkedhet a vízhőmérséklet 90 C fok fölé.
A pincében egyszerű kandalló van, csak a lent lévő helyiségeket fűti.
4.Kérjük, a szálláshely épületeit, eszközeit rendeltetésszerűen használják! A házban található bútorokat hozzájárulásunk nélkül nem szabad átrendezni! A nappaliban bővíthető az asztal, ha igénylik, kinyitjuk. Az erkélyen, 14 éven aluli gyermek csak felnőtt jelenlétében tartózkodhat az alacsony korlát miatt! A kemence használata vendégek számára nem engedélyezett, mivel az jártasságot igényel!
5.A szálláshely területére behozott személyes értéktárgyakért felelősséget nem tudunk vállalni, vendégeinknek kell vigyázni személyes értékeikre. Amikor elhagyják a szállást, kötelesek bezárni az ajtókat, ablakokat, zsalukat, megelőzve ezzel vihar esetén a beázást! Gondoskodniuk kell az elektromos berendezések (pl. sütő, kávéfőző, vízforraló, lámpák stb.) kikapcsolásáról!
6.A ház nem rendeltetésszerű használatából, illetve a Házirend megszegéséből származó károkért vendégeink anyagi felelősséggel tartoznak. A gerendaház alapvetően csak üdülési célra használható, a házirendet kérjük betartani! Az épületben és a berendezési tárgyakban keletkezett károkért a károkozó felel. A rongálás, károkozás árát a bérbevevő köteles megtéríteni, vagy pótolni. A felszerelési tárgyakban történő kárt, hiányt a két fél megegyezése alapján készpénzben kell kiegyenlíteni. (kivéve a meghibásodásból származó kárt) Bármilyen problémájuk adódik vendégházunk berendezési tárgyainak használatával, szíveskedjenek azt felénk jelezni, hogy megoldást találhassunk!